keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Nousevan auringon maa

Hei, te Japanin kävijät! Nyt voisi olla sopiva aika kertoa niitä hyviä vinkkejä!

Eniten ehkä askarruttaa tällä hetkellä tuo asumispuoli, jos maassa aikoo viipyä kolmekin kuukautta. Vuokra-asunto ei näytä ollenkaan helpolta ja järkevältä vaihtoehdolta. Sen sijaan Ryokan vaikuttaa mielenkiintoiselta asumismuodolta, joskaan se ei ehkä ole halpa vaihtoehto. Persoonaton hotelli ei oikein innosta, joku autenttisempi vaihtoehto kiinnostaisi enemmän. Jos joku osaa vinkata hyvän, varteenotettavan vaihtoehdon, niin sellainen on enemmän kuin tervetullut.

Japanin ruokakulttuuri poikkeaa huomattavasti maailman muista keittiöistä niin raaka-aineiden, ulkonäön, tarjoilutavan kuin makunsakin puolesta. Se on ainutlaatuinen ja terveellinen. Siihen pitää ehdottomasti tutustua paremmin jo ennenkuin matkustaa Japaniin. Myös japanilainen teeseremonia kiinnostaa siinä määrin, että suunnittelin jo etukäteen selvittäväni siihen liittyvät perinteet ja rituaalit.
Ruokakulttuurin lisäksi japanilainen taide saa mielenkiintoni heräämään.

Suurkaupunkien, Tokyon ja Kioton, lisäksi haluaisin tutustua siihen aidompaan Japaniin, maaseutuun, sen asukkaisiin, zen buddhismiin, perinteisiin, tapoihin ja siihen filosofiaan, johon koko japanilainen elämäntapa pitkälti perustuu. Erilaiset itämaiset filosofiat ja uskonnot ovat aina kiinnostaneet minua jopa siinä määrin, että olen käyttänyt tuhansia tunteja opiskellen ja lukien niistä.

Tavanomaisten turistikohteiden sijasta toivon pääseväni tutustumaan maahan pintaa syvemmältä. Tähän kaikkeen ja vaikka ihan niihin tavallisempiin turistinähtävyyksiinkin toivon saavani vinkkejä ja ehdotuksia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti